Tips for å få mer frisk luft

De fleste vet at frisk luft er bra for helsa, men vi er fortsatt ikke flinke nok til å passe på at vi får nok av det. Mange sier at dette er latskap, men det kan nok heller ligge i det at vi kanskje ikke vet hvordan vi kan gjøre det. Derfor ønsker vi å gi noen tips på hvordan du kan puste bedre og rensere heretter.

Vær mer ute

Dette er noe som er enkelt å gjøre, og forbedrer helsa enormt. Det er klart at i Norge så vil det hele dreie seg om vær og sesong, men så lenge været tillater det finnes det mye du kan gjøre, både for liten og stor, for å være mer ute. Hagearbeid er fantastisk! Det er hardt arbeid, luke i bed, klippe gress, rake gress osv., så du får trening samtidig som du får frisk luft. Som liten er det veldig mye å leke med ute, som å sykle, hoppe paradis, gå på lekeplasser eller kanskje til og med hjelpe mamma eller pappa med å stelle ute.

Ta treningen ut

Det å trene ute gir flere fordeler enn å trene inne. Du får frisk luft, men du får også en helt annen type trening. Det er stor forskjell å jogge på en 3D-mølle enn det er å jogge i skogen. Det er ujevnt terreng, du møter kanskje på andre som du må unngå osv. Dette gjør at treningen bli enda bedre for kroppen, og ikke minst mye mer spennende enn å løpe på stedet hvil. Det er ikke mange øvelser du ikke kan gjøre ute. Det eneste som stopper deg er fantasien, og kanskje noen ganger det norske været.

En annen måte å få inn litt god trening ute er å gå, jogge, løpe eller sykle til og fra jobb. Det er nok ikke mange som liker å komme til jobb svett og ekkel, men da kan gåing og sykling være perfekt. Du bruker virkelig lungene og får inn mye luft, samtidig som du våkner på morgenen og da slipper å gå på et treningsstudio på kvelden. Dette kan også barna gjøre, enten gå eller sykle til skolen, og da får man virkelig få en god start på dagen, både liten og stor.

Pusteøvelser er bra for helse og stress

Har du hørt om pusteøvelser for å forbedre lungekapasitet og stress? Det fungerer virkelig. Meditasjon bruker ofte pusting og visualisering for å roe og stilne stress. Det er veldig lett, alle kan gjøre det og det gjør at du blir bevisst på å puste godt. Alle puster jo, men om du blir bevisst på hvordan du puster, så kan du forbedre pustingen – som med alt annet. Og dette er himmelsk for kroppen!

Du kan starte med å dra inn så mye luft du klarer i lungene. Se for deg hvordan luften går inn, hvordan lungene utvider seg og se at magen utvides. Hold dette i noen sekunder Deretter gjør du på akkurat same måte når du skal slippe ut igjen luften. Pust sakte ut og se for deg at lungene tømmes. Pust ut alt du klarer. Gjør dette fem eller seks ganger, og prøv å kun tenke på å puste mens du gjør disse øvelsene. Føl hvordan stresset roer seg, og hvor godt det var å puste. Dersom du gjør dette til en vane og gjør dette et par ganger i uka vil du kjenne forskjellen på lungekapasiteten.